Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Українську історію заборонять через суд

Українську історію заборонять через суд

Блоги
Укрінформ
...Я не нагнітаю. Але дивімося на розвиток подій по лінії Стус-Медведчук.

Сину поета-дисидента Дмитру Стусу, як сам він сказав, сценарій фільму «Стус» «не сподобався із самого початку», а отже він «не буде говорити з творцями фільму, якщо вони прохатимуть його «надати авторські права».

«І я вирішив, що авторських прав не дам. Тож нехай тепер знімають піратський фільм. Мені все одно", – каже Дмитро.

Син поета не каже, що саме в сценарії йому не сподобалося і яким би він волів бачити фільм про свого батька. Але для тих, хто не знає, варто нагадати, що свого часу Дмитро входив до так званої «гуманітарної ради при президентові Януковичі», називав його «сильною людиною», яка на відміну від попередників багато зробила для української культури. Був у колі запрошених на святкування 60-річчя Януковича і подарував йому свою книгу.

Можна тільки уявити, який би сценарій йому сподобався…

Режисер же фільму «Стус» Роман Бровко начебто й готовий вставити в фільм сцену із Медведчуковм, але… «Я таку сцену погоджуся знімати тільки після того, як продюсер, та юристи узгодять інформацію».

З ким узгодять? «Треба узгодити юридично на папері всі ці моменти з Дмитром Стусом, як спадкоємцем пам’яті Василя Стуса, і з Віктором Медведчуком для того, щоб група потім була застрахована від висловів, що десь щось перекручено…»

Законослухняний...

Того й гляди з`являться правонаступники Косіора, Кагановича, Петровського, Судоплатова, які вимагатимуть врахувати їх думку при написанні сценаріїв і п`єс, а може й художньо-історичних книг про репресії, Голодомор, політичні вбивства, війну з УПА.

Або ж адвокати Януковича зажадають заборонити ті сторінки історії Майдану, де згадується їх клієнт.

І не треба буде жодного вторгнення: справжню історію України просто заборонять судом – за законами Портнова - Медведчука…

Євген Якунов

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-