Суддя у справі Кернеса відповідатиме за неправосудне рішення - Луценко

Суддя у справі Кернеса відповідатиме за неправосудне рішення - Луценко

Документ
Укрінформ
Суддя у справі харківського міського голови Геннадія Кернеса буде відповідати за завідомо неправосудне рішення.

На цьому наголосив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Суддя, який в порушення усіх законодавчих норм виніс рішення про закриття справи Кернеса,  буде відповідати за завідомо неправосудне рішення. І дембельський акорд не допоможе. Справа Кернеса, без сумніву, має бути повернута на розгляд для ухвалення об'єктивного вироку", - заявив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місячного вивчення справи у нарадчій кімнаті оголосив про закриття кримінального провадження щодо Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з неявкою прокурорів, постраждалих та їх представників на сім останніх засідань суду поспіль без обгрунтованих причин. В рамках юридичного положення про верховенство права факт систематичної неявки сторони обвинувачення свідчить про відмову від обвинувачень: у суду бракувало доказів вини підсудних.

Читайте також: Прокуратура оскаржить закриття справи Кернеса

Заступник генпрокурора Анжела Стрижевська вже заявила, що прокуратура оскаржить рішення полтавського суду про закриття кримінальної справи відносно міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Кримінальне провадження проти Кернеса та його охоронців надійшло до суду в квітні 2015 року. З того часу проведено 75 судових засідань, однак на останніх засіданнях прокурори не з'являлися, змусивши суд самостійно шукати докази вини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-