Денісова готова негайно вирушити до Сенцова

Денісова готова негайно вирушити до Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова готова негайно вирушити до незаконно засудженого в РФ українського кінорежисера Олега Сенцова, ситуація зі станом здоров’я якого за інформацією його сестри Наталії Каплан - катастрофічна.

Про це Денісова написала у Facebook.

 "Я звертаюся до Уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ Михайла Федотова обговорити будь-які умови обміну, лише б врятувати Олега Сенцова. Йому терміново необхідна належна медична допомога. Я готова вилетіти негайно", - написала Денісова.

За її словами, домовленості між президентами України і Росії про її відвідування українських політв’язнів не виконані Російською Федерацією. Спростувати або підтвердити інформацію, надану РФ, про «відносно стабільний» стан Сенцова неможливо. Звернення його мами про помилування сина до президента РФ залишилось без відповіді.

"Ініціатива України про розблокування процесу обміну знову гальмується російською стороною", - наголосила Денісова.

Читайте також: Сестра Сенцова: Олег майже не встає

Вона просить відповідальних осіб Російської Федерації якнайшвидше надати літак на перевезення Сенцова в будь-яку лікарню, в якій зможуть надати необхідну медичну допомогу.

"Закликаю всіх небайдужих включитися і не допустити смерті Олега Сенцова!", - зазначила Денісова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-