Випадків торгівлі дітьми побільшало: Денісова звернеться до Мінсоцполітики

Випадків торгівлі дітьми побільшало: Денісова звернеться до Мінсоцполітики

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернеться до Міністерства соціальної політики у зв'язку зі збільшенням кількості випадків торгівлі дітьми.

Про це інформує прес-служба Уповноваженого з прав людини. 

«Враховуючи, що останнім часом почастішали випадки торгівлі людьми, зокрема дітьми, Людмила Денісова звертатиметься до Міністерства соціальної політики України, аби з'ясувати, які вживаються заходи для запобігання торгівлі людьми та яка робота ведеться з дітьми, яких вдалося врятувати», -  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що черговий кричущий випадок торгівлі людьми стався в м. Мукачево Закарпатської області, де постраждала дитина.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини отримала інформацію, що 3 серпня, близько 21:15, представники поліції затримали жінку, яка за 2,5 тис. доларів хотіла продати 3-річну дитину для використання у жебракуванні.

В Уповноваженого інформують, що лише протягом липня цього року стало відомо про 3 випадки торгівлі дітьми.

Так, 4 липня в Херсонській області правоохоронцями було запобігати подібному злочину, коли  жінка за 210 тис. грн намагалась продати свою тримісячну дитину, щоб за ці кошти придбати будинок. 

Окрім того, ідеться в повідомленні, 16 липня в Києві було викрито групу осіб, які під виглядом надання послуг репродуктивного здоров'я протягом декількох років записували дітей, народжених в Україні, яких потім вивозили за кордон.

Читайте також: На Закарпатті затримали жінку за спробу продати сусідів

Ще один випадок стався 31 липня в Івано-Франківську, де  працівники поліції затримали чоловіка, який за 100 тис. грн продав свого тримісячного сина.

Як повідомлялося, 3 серпня у Мукачеві Закарпатської області поліція затримала місцеву жительку за спробу передати для трудової експлуатації хлопчика 2016 року народження та його 39-річну матір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-