Як українці ставляться до членства в партіях

Як українці ставляться до членства в партіях

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість населення не входить до жодного з громадських організацій, об'єднань і партій через відсутність часу на безоплатну роботу, незацікавленість подібною діяльністю, а також через невіру у результативність своєї участі.

Це засвідчили результати дослідження Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова, презентованого під час круглого столу в Укрінформі.

Так, 86,6% опитаних не є членами жодного з громадських об'єднань, 5,2% - є членами ГО, 3,6 - профспілок, 2,8% - релігійного об'єднання чи общини.

Водночас членами партій є 1,2% опитаних респондентів.

Основною причиною того, що вони не беруть участі в громадській діяльності майже третина (27,7%) респондентів назвала відсутність часу на таку безоплатну діяльність.

Окрім того, 23% відповіли, що вони не вірять в те, що їх діяльність щось змінить, а 22,1% зазначили, що вони взагалі не зацікавлені такою діяльністю.

Водночас 20,6% готові взяти участь у роботі в громадських об'єднаннях за умови, якщо діяльність організації відповідатиме їх переконанням, 20,2% - якщо така організація працює на благо України, 19,7%- якщо таку організацію очолює людина, яка викликає довіру і повагу. У той же час достойний заробіток 17% опитаних назвали умовою участі у ГО.

Читайте також: Експерт пропонує "десепаратизацію" Донбасу

Окрім того, більшість опитаних українців - 56,7% вважають, що захист інвалідів, багатодітних сімей тощо має бути першочерговими завданнями ГО, 55,1% - контроль діяльності влади, 44,7% - надання юридичної та іншої допомоги в обстоюванні прав людей.

Загальнонаціональне опитування населення України було проведене з 19 по 25 травня Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова. Усього було опитано 2019 респондентів за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України (за винятком окупованих територій Криму та окремих територій у Донецькій і Луганській областях). Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-