Денісова дала доручення спостерігачам здійснювати візити до місць несвободи

Денісова дала доручення спостерігачам здійснювати візити до місць несвободи

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова надала свої доручення громадським моніторам здійснювати візити до місць несвободи.

Також 15 регіональних координаторів виконуватимуть функції омбудсмена на місцях, написала вона у Facebook.

«Ну що ж, регіональні координатори взаємодії з громадськістю та громадські монітори доручення отримали», - зазначила вона.

За її словами, відтепер працівники Секретаріату та громадські монітори Житомирської, Чернігівської, Київської областей та м. Києва здійснюватимуть моніторингові візити до місць несвободи в рамках реалізації Національного превентивного механізму.

Читайте також: Денісова заявляє, що РФ силою утримує рибалок з "ЯМК-0041"

Зазначається, що ще 15 регіональних координаторів отримали доручення на виконання функцій омбудсмена.

«Співпраця представників Уповноваженого та громадських організацій вже довела свою ефективність й ми продовжуємо удосконалювати такий формат. Попереду багато роботи», - наголосила Денісова.

На сайті омбудсмена раніше зазначалось, що з метою забезпечення взаємодії Уповноваженого з громадянами та представниками інститутів громадянського суспільства на регіональному рівні Уповноваженим за підтримки донорських та міжнародних організацій створено мережу Регіональних координаторів взаємодії з громадськістю з числа місцевих громадських активістів. Створення такої мережі обумовлено необхідністю оперативно реагувати на порушення прав та свобод людини і громадянина.

Читайте також: Геращенко та Денісова просять уряд про підтримку родин заручників і політв'язнів

Регіональні координатори взаємодії з громадськістю здійснюють свою діяльність в рамках підписаного з Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Меморандуму, яким передбачено сприяння розвитку мережі регіональних координаторів Уповноваженого за сприяння та підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

Очікується, що існування цієї мережі підвищить рівень довіри до моніторингових візитів, які проводяться Секретаріатом Уповноваженого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-