Денісова заявляє, що РФ силою утримує рибалок з

Денісова заявляє, що РФ силою утримує рибалок з "ЯМК-0041"

Укрінформ
Омбудсмен попросила російських посадовців терміново надати інформацію, за яких підстав була обмежена свобода пересування членів екіпажу «ЯМК-0041».

Відповідні звернення вона опублікувала у Facebook

«Я попросила генерального прокурора РФ Юрія Чайку, директора ФСБ РФ Олександра Бортнікова та радника президента РФ, голову Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова терміново надати мені інформацію, за яких підстав була обмежена свобода пересування членів екіпажу та чому у них були вилучені паспорти», - зазначила Денісова 

За її інформацію, 4 членів екіпажу риболовецького судна ЯМК-0041, які є свідками в рамках кримінальної справи проти капітана судна Віктора Новицького, примусово утримують на території Кримського півострова. 

Денісова зазначила, що капітана судна звинувачують у незаконному вилові риби, а члени екіпажу, які є свідками - не можуть повернутися додому. 

За її словами, у них вилучені паспорти, а також здійснюється постійний психологічний тиск з боку російських правоохоронців. 

Читайте також: Денісова пропонує обмін затриманих у Криму рибалок на моряків “Норда”

Як повідомлялося, 16 липня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулась до Президента України Петра Порошенка з проханням розглянути можливість обміну п'яти українських рибалок судна «ЯМК-0041», які утримуються в анексованому Криму, на моряків «Норда».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-