МінТОТ - про псевдомінування: поліцію

МінТОТ - про псевдомінування: поліцію "смикають" кожні 2-3 години

Укрінформ
Міністерство тимчасово окупованих територій констатує почастішання в країні актів насильства, релігійних провокацій, незаконного використання зброї та інших дій, направлених на дестабілізацію ситуації всередині країни, зокрема у червні - більше 450 таких подій.

На цьому наголошується в повідомленні міністерства.

«Дослідження та аналіз інформації з відкритих джерел, здійснений МінТОТ, свідчить, що в Україні лише у червні зафіксовано більше 450 подій, які свідчать про поляризацію настроїв в суспільстві, неконтрольоване використання зброї для вирішення конфліктів та паплюження історичних пам'яток», - йдеться в повідомленні.

При цьому у відомстві звертають увагу, що багато таких випадків підсилюються та поширюються російськими ЗМІ, «що є одним із методів ведення гібридних конфліктів, спрямованих на дестабілізацію українського суспільства».

За даними моніторингу, в червні найбільша кількість випадків, що можуть дестабілізувати ситуацію в українському суспільстві зафіксована у Львівській (47%), Харківській (12%), Київській та м. Київ (7%), Луганській (4%), Донецькій (4%) та Одеській (4%) областях.

Читайте також: Поліція затримала "мінера" київського метро

Так, у Львові впродовж червня надійшло 211 електронних повідомлень та викликів про закладення вибухових пристроїв за різними адресами міста. 

«Псевдомінування має масовий характер, іноді поліція отримує повідомлення про мінування кожні 2-3 години. При чому більшість повідомлень про замінування надходили з території Російської Федерації. Головна ціль таких повідомлень - виведення з ладу великих об'єктів з масовим перебуванням людей (бізнес-центри, ТРЦ, кінотеатри та ін.), сіяння паніки серед населення, формування почуття страху, незахищеності у власній державі та громаді», - зазначає МінТОТ. 

Схожа ситуація, йдеться в повідомленні, відбулася у Харкові, де зафіксовано 42 неправдивих виклики про замінування та м. Київ - 12 викликів.

Окрім того, спостерігається велика кількість випадків використання нелегальної зброї, її розповсюдження, а також фактів насильства з використанням такої зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-