Посольство Британії стурбоване нападами на активістів біля САП і НАБУ

Посольство Британії стурбоване нападами на активістів біля САП і НАБУ

Укрінформ
Посольство Великої Британії в Україні стурбоване нападами на громадських активістів перед будівлею Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і силовим вторгненням до Національного антикорупційного бюро, що мали місце 17 липня у Києві.

Про це повідомляється на сторінці Посольства у Twitter.

"Стурбовані вчорашніми нападами на громадських активістів перед САП та силовим вторгненням у будівлю НАБУ і пошкодженням майна", - зазначили британські дипломати.

У Посольстві наголосили, що право на протест має реалізовуватися мирно, без залякування та у рамках закону. В іншому випадку поліція має захищати правопорядок.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою пройшла акція активістів Центру протидії корупції, які вимагали відставки керівника САП Назара Холодницького у зв'язку із закриттям провадження щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Під час акції група молодиків у військовій формі напала, зокрема, на голову правління ЦПК Віталія Шабуніна та облила його зеленкою. Згідно з висновком медиків, у Шабуніна хімічний опік обох очей.

Пізніше поліція доправила до відділка двох осіб, які під стінами САП напали на Шабуніна. Стосовно них було складено два адміністративних протоколи у порядку статті 173 КупАП (дрібне хуліганство).

Читайте також: Через інциденти біля НАБУ і САП відкрили дві кримінальні справи

18 липня генеральний прокурор Юрій Луценко доручив столичній прокуратурі переглянути кваліфікацію подій, які сталися 17 липня під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і зареєструвати кримінальне провадження.

17 липня під час акції протесту також невідомі молодики увірвалася до будівлі НАБУ. При цьому, за інформацією Антикорупційного бюро, представники поліції, які знаходилися поруч, «жодним чином не заважали діям молодиків», і тільки після того, як невідомі особи почали трощити меблі та погрожувати працівникам відомства, представники МВС зайшли всередину і «ввічливо попросили їх вийти».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-