Денісова про ЧХ: Сепаратистам передають посилки, а українців - не відвідують

Денісова про ЧХ: Сепаратистам передають посилки, а українців - не відвідують

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова наполягає на дзеркальному відвідувані представниками Червоного Хреста українських бранців на тимчасово окупованих територіях і в РФ та затриманих сепаратистів на території України.

Про це вона сказала журналістам перед засіданням уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні в мене чергова зустріч з українським відділенням Червогого хреста, з паном Ешліманном. Я буду говорити дуже жорстко з ним, бо за чотири місяці, які писали їм листи, вони жодного нашого бранця не відвідали.Тому треба запропонувати таку ж модель, яку запропонувала Російська Федерація щодо дзеркальності і синхронності цих відвідувань», - сказала Денісова.

Читайте також: Денісова пропонує обмін затриманих у Криму рибалок на моряків “Норда”

Вона наголосила, що представники Червоного Хреста мають право на відвідування затриманих сераратистів в Україні, а жодного українського бранця вони не відвідали.

«Вони передають їм (сепаратистам - ред.) посилки, передають листи, але до жодного нашого бранця вони не ходили. Ні в так званих ДНР/ЛНР, ні в тимчасово окупованому Криму, ні в Російській Федерації», - сказала Денісова.

Вона додала, що не може бути так, що представники Червоного Хреста відвідують сепаратистів, але не відвідують українських бранців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-