США висловили стурбованість нападами на громадянське суспільство та НАБУ

США висловили стурбованість нападами на громадянське суспільство та НАБУ

Укрінформ
У Посольстві США в Україні стурбовані нападами на учасників акції протесту і подіями у Національному антикорупційному бюро України і вважають їх неприйнятними в сучасному демократичному суспільстві.

Про це сказано в повідомленні, розміщеному в Twitter посольства 17 липня.

"Ми глибоко стурбовані сьогоднішніми нападами на громадянське суспільство та @nab_ukr Тітушки, що залякують реформаторів, та неефективна реакція поліції, є неприйнятними в сучасному демократичному суспільстві", - йдеться у пості.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою пройшла акція активістів Центру протидії корупції, які вимагали відставки керівника САП Назара Холодницького у зв'язку із закриттям провадження у "справі рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Читайте також: Поліція затримала двох підозрюваних у нападі на Шабуніна

Водночас під час акції група молодиків у військовій формі напала, зокрема, на голову правління ЦПК Віталія Шабуніна та облила його зеленкою. Згідно з висновком медиків, у Шабуніна хімічний опік обох очей. Поліція затримала двох нападників.

Читайте також: НАБУ пов'язує напад тітушок із фігурантами гучних розслідувань

Між 11:00 і 12:00 організована група тітушок увірвалася до будівлі НАБУ. Спочатку особи зайшли до громадської приймальні, де зіпсували камеру відеоспостереження, потім виламали двері та металеву ролету, якими дане приміщення відділено від режимної території, та увірвалися у хол НАБУ.

У НАБУ зазначили, що представники поліції, які знаходилися поруч, жодним чином не заважали їхнім діям, і тільки після того, як невідомі особи почали трощити меблі та погрожувати працівникам відомства, представники МВС зайшли всередину і ввічливо попросили їх вийти.

В антикорупційному бюро даний напад назвали провокацією, спланованою та організованою представниками певних політичних сил, за його принципову позицію в розслідуванні корупції представників правлячої еліти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-