Transparency вимагає розслідувати напад на учасників акції під САП

Transparency вимагає розслідувати напад на учасників акції під САП

Заява
Укрінформ
Організація Transparency International вимагає від правоохоронних органів розслідувати напад на учасників акції під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Про це йдеться у заяві TІ Україна.

"Transparency International Україна відзначає негативну тенденцію - ріст проявів безкарного застосування сили проти антикорупційних активістів. Напад на мирну акцію під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 17 липня - черговий приклад. Вимагаємо від правоохоронних органів розслідувати цей злочин та покарати нападників", - наголошується в заяві.

Як підкреслили в Transparency International Україна, громадськість має знати, хто є замовником та організатором цього нападу.

Читайте також: Шабуніна під будівлею САП облили зеленкою

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою пройшла акція активістів Центру протидії корупції, які вимагали відставки керівника САП Назара Холодницького у зв'язку із закриттям провадження у "справі рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Водночас під акції група молодиків у військовій формі напала, зокрема, на голову правління ЦПК Віталія Шабуніна та облила його зеленкою. Згідно з висновком медиків, у Шабуніна хімічний опік обох очей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-