"Зелений" Шабунін: САП засуджує насильство під стінами прокуратури

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура рішуче засуджує насильство та завдання шкоди здоров’ю протестувальникам, яке відбулося сьогодні під стінами САП.

Про це йдеться у заяві САП.

"Висловлюємо співчуття постраждалим протестувальникам та вимагаємо належного розслідування події та покарання тих, хто зазіхнув на конституційну свободу вираження поглядів та мирних зібрань. Щоб не стало причиною для протестів, вони повинні відбуватись в рамках Конституції України і не нести загрози протестувальникам та оточуючим", - йдеться у заяві.

Водночас звертається увага на те, що пікети та мітинги не змусять прокурорів САП ухвалювати або ж не ухвалювати певні рішення, оскільки прокурор керується у своїй діяльності лише Конституцією та законами України.

Читайте також: Шабунін з опіками очей потрапив до лікарні

Саме для дотримання принципу верховенства права та забезпечення прав та свобод громадян Конституція та закон визначили гарантії незалежності прокурора в кримінальному процесі і САП буде слідувати закону, а не політичній кон’юнктурі, зазначається в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, під стінами САП група молодиків у військовій формі напали на голову правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна та залили очі зеленкою. Згідно з медичним висновком Олександрівської лікарні, у Шабуніна хімічний опік обох очей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-