Сержантський корпус ЗСУ укомплектований майже на 65 відсотків

Сержантський корпус ЗСУ укомплектований майже на 65 відсотків

Укрінформ
При грошовому забезпеченні від 8,5 до 12 тисяч гривень сержантський корпус Збройних сил України укомплектований майже на 65%.

Про це заявив у вівторок, 3 липня, на брифінгу начальник управління по роботі з сержантським складом Генштабу Збройних сил старший прапорщик Олександр Косинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Грошове забезпечення сержантського корпусу має діапазон від 8,5 тисячі гривень до 12-ти», - сказав Косинський.

Він зауважив, що сюди не враховуються додаткові кошти, які отримують представники Збройних сил, які знаходяться в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

За словами Косинського, всього в Збройних силах посад сержантського і старшинського складу близько 50 тисяч. На даний час укомплектовано близько 37-38 тисяч, тобто майже 65% укомплектованості.

Читайте також: На базі ВМС ЗС України відкрили курси лідерства та морського менеджменту

Позитивним за останній час, підкреслив він, стало внесення змін Верховною Радою до Закону України «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» в частині, що стосується отримання права військовослужбовцями рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом отримувати грошову компенсацію за винаймання жилого приміщення у разі його відсутності за місцем проходження служби. Він зауважив, що це дуже позитивно впливає на бажання служити.

Таким чином, пояснив Косинський, в Збройних силах намагаються скоротити відтік військовослужбовців з числа кращих сержантів та старшин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-