Порошенко і Гройсман прийшли попрощатися з Іваном Драчем

Порошенко і Гройсман прийшли попрощатися з Іваном Драчем

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко разом з дружиною та Прем’єр-міністр Володимир Гройсман прийшли попрощатися з відомим українським письменником Іваном Драчем.

Церемонія прощання проходить у Володимирському соборі в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі триває відспівування письменника. Службу править Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет.

Читайте також: У Києві прощаються з Іваном Драчем

У коментарі журналістам Президент назвав Івана Драча своїм “великим другом” та наголосив, що нині вся Україна сумує “за своїм великим сином”.

Участь Президента у церемонії прощання з поетом Іваном Драчем/ Фото прес-служби Президента

“Філософ, поет, душа нашого народу, шестидесятник, який наприкінці 80-х - на початку 90-х на певний час залишив творчість для того, щоб створити найбільший свій твір і найцінніший свій твір - цей твір називається “незалежність України”. Він (Драч — ред.) - перший голова Народного руху, політичної сили, яка творила незалежність”, - зазначив Порошенко у пам’ять про Івана Драча.

Фото: Мусієнко Владислав
Фото: Мусієнко Владислав

Як повідомляв Укрінформ, український поет, державний і громадський діяч, перший голова Народного руху України Іван Драч помер на 82-му році життя уранці 19 червня після тяжкої хвороби у лікарні "Феофанія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-