Очевидно, що Сенцов не буде звертатися до Путіна - Геращенко

Очевидно, що Сенцов не буде звертатися до Путіна - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко обурена зривом Росією домовленостей про відвідування українським омбудсменом Людмилою Денісовою українських заручників.

Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook.

“Висловлюю обурення зривом домовленостей про відвідання українською омбудсвумен Л.Денісовою українських заручників. Людмилу не пускають до Сенцова, Кольченка, Сущенка, Карпюка, інших наших бранців, попри домовленості на найвищому рівні . Щоб ви розуміли, саме так в нас кілька разів зривалося звільнення заручників. Коли все начебто обговорили і домовилися, визначилися зі списком і приблизною датою. Й в останню хвилину - ні, й без пояснень”, - написала вона.

Геращенко також прокоментувала заяву прес-секретаря президента РФ Володимира Путіна Дмитра Пєскова про те, що незаконно ув’язнений в РФ Олег Сенцов “має сам подбати про своє помилування”, натякаючи тим самим, що Сенцов має звернулися до російського президента з таким проханням. 

“Очевидно, що О.Сенцов не буде звертатися до Путіна, на це російська влада й розраховує. Водночас маю нагадати, що для помилування Н.Савченко до Путіна формально звернулися родичі загиблих російських журналістів, й він помилував, не вимагали звернення самої Савченко. А чому б самому Пєскову чи омбудсвумен Москальковій не звернутися до Путіна з проханням про помилування Сенцова? Чому Надію можна було помилувати без особистого звернення, а Олега - ні”, - заявила Геращенко. 

Як повідомляв Укрінформ, 19 червня український омбудсмен Людмила Денісова вкотре не змогла відвідати незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова. 

Раніше ж Денісова і уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова домовилися про відвідання українського режисера Сенцова в російській колонії і журналіста Кирила Вишинського в Україні. 

Читайте також: У Кремлі заявили, що Сенцов сам повинен попросити про помилування

Минулого тижня Денісовій, яка перебуває в Росії, також відмовили у зустрічах з українськими політв'язнями Сенцовим і Миколою Карпюком. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Денісова порушила домовленості, поїхавши до Сенцова. 

У понеділок, 18 червня, Денісову також не пустили до засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Всього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-