Геращенко заявив, що сутичку під Радою влаштували провокатори

Геращенко заявив, що сутичку під Радою влаштували провокатори

Укрінформ
Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявляє, що наразі тривають переговори з організаторами мітингів під Радою, аби вони завершилися мирно.

Про це він сказав журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні зранку ми не очікували жодних агресивних дій. Зненацька на заклик, чий саме - це ще зараз буде встановлюватись, у натовпі агресивні почали "висмикувати" співробітників поліції... На сьогодні тривають переговори про те, щоб ця акція була закінчена мирно. І можу сказати, що ці дії (сутичка під Радою - ред.) будуть кваліфіковані як порушення законодавства: нікому не дозволено бити працівників поліції, завдання яких охороняти суспільний порядок. Ми не допустимо подальшої ескалації насилля щодо поліцейських", - сказав Геращенко.

Водночас він не уточнив кількості постраждалих і затриманих, сказавши, що протягом дня вивчатимуться відеозаписи задля встановлення винуватців сутички. Але пізніше додав, що має інформацію, що постраждали "в районі восьми-дев'яти поліцейських".

Читайте також: Сутичка під Радою: у поліцію доставили протестувальника

"У нас все зафіксовано на десятки відеозаписів", - сказав Геращенко.

При цьому він не виключив, що серед учасників мітингу були провокатори.

"У нас є інформація, що в цьому мітингу є люди, які спеціально вирішили його використати задля провокацій. Ми ці провокації присікатимемо", - заявив депутат.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у вівторок близько двох тисяч ветеранів Афганської війни, силових структур розпочали на площі Конституції біля Верховної Ради акцію протесту з вимогою підвищити пенсії та прирівняти їх до учасників бойових дій. Згодом між ними та правоохоронцями сталася сутичка.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вийшла до протестувальників під парламентом і запросила ініціативну групу на переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-