Герман: У списку був Аваков-молодший, а Бабченка не було

Герман: У списку був Аваков-молодший, а Бабченка не було

Укрінформ
Апеляційний суд Києва розпочав розгляд апеляції на запобіжний захід Борису Герману, якого підозрюють в організації убивства журналіста Аркадія Бабченка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Розгляд апеляції розпочався із більш ніж півторигодинною затримкою.

У залі суду присутні прокурори Роман Циб і Олександр Банник, сам Герман і його адвокат Євген Солодко.

Підозрюваний перебуває у скляному боксі. Перед засіданням він заявив журналістам, що Бабченка нібито не було у списку осіб, яких планували ліквідувати російські спецслужби.

"У списку був Аваков-молодший, а Бабченка там не було", - стверджує Герман.

Він також заявив, що не є агентом Росії, а люди з контррозвідки, в якій він нібито працював, на нього й адвокатів після затримання "не виходили".

Читайте також: СБУ оприлюднила листування в Telegram організаторів замаху на Бабченка

За словами Германа, контррозвідка СБУ нібито співпрацювала з ним на громадських засадах, "на усній домовленості", а його позивний був "Герб".

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста Бабченка - Бориса Германа.

31 травня Шевченківський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Затриманий Герман стверджує, що брав участь у спецоперації української контррозвідки, проте у Службі зовнішньої розвідки це заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-