Москалькова чекатиме завтра Денісову в Омську

Москалькова чекатиме завтра Денісову в Омську

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявляє про незмінність своїх планів затвердити з українським омбудсменом Людмилою Денісовою 16 червня в Омську програму взаємних візитів до засуджених в Україні і Росії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби російського омбудсмена.

"Дуже сподіваюся, що наш діалог з Людмилою Денісовою повернеться в заплановане раніше конструктивне русло, і завтра в Омську ми затвердимо нашу паритетну програму взаємних візитів", - сказала Москалькова.

Вона нагадала, що раніше з Денісовою була досягнута домовленість зустрітися в Омську 16 червня і остаточно затвердити дорожню карту взаємних візитів до громадян двох країн, які знаходяться в місцях позбавлення волі. За її словами, до цієї зустрічі сторонами не повинно було вживатися інших дій. При цьому Москалькова назвала "особистою ініціативою" українського омбудсмена поїздку в колонію до українського режисера Олега Сенцова.

У той же час Москалькова заявила, що планує відвідати в Омську українця Дмитра Штиблікова, який знаходиться там, незважаючи на відмову Денісової приїжджати туди.

Читайте також: Геращенко назвала “пекельним пеклом” заяви Москалькової про Сенцова

Як повідомлялося, Денісова 15 червня прибула в місто Лабитнангі (Тюменська область), щоб відвідати українського політв'язня Олега Сенцова. Керівництво колонії, де тримають Сенцова, без пояснення причин категорично відмовило їй у відвіданні ув'язненого режисера і наданні інформації про стан його здоров'я.

Напередодні, 14 червня, представники російського омбудсмена запропонували Денісовій відвідати Сенцова після 22 червня. У той же час вона заявила, що наполягатиме на відвідуванні режисера найближчими днями.

Російський омбудсмен Москалькова 14 червня заявила, що уповноважені з прав людини Росії і України розраховують відвідати по 34 ув'язнених на територіях обох країн.

13 червня Денісова відбула в Росію для відвідання українських політв'язнів.

Український режисер Олег Сенцов був засуджений у Росії до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим обвинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-