СБУ оприлюднила листування в Telegram організаторів замаху на Бабченка

СБУ оприлюднила листування в Telegram організаторів замаху на Бабченка

Укрінформ
Затриманому за підозрою в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка Борису Герману допомагав громадянин України В'ячеслав Пивоварник.

Про це заявив під час брифінгу заступник начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України Богдан Тиводар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що разом з громадянином України Германом до організації терористичних актів причетний громадянин України Пивоварник В'ячеслав Олександрович. Саме ці дві особи вступили у змову з представниками спецслужб РФ на вчинення в Україні терористичних актів", - заявив він.

Тиводар також продемонстрував журналістам фрагменти листування у травні 2018 року через мессенджер Telegram між Германом та Пивоварником.

"Це (оприлюднені фрагменти переписки - ред.) підтверджує їх наміри та факт підготовки до вчинення ряду терористичних актів на території України, складання спецслужбами РФ списку потенційних жертв, стосовно яких плануються терористичні акти, існування декількох груп виконавців терористичних актів. Вбивство Бабченка повинно було стати тест-драйвом щодо спроможності виконання Германом замовлень російських спецслужб та інших злочинів",- зазначив представник СБУ.

Читайте також: СБУ затримала нового фігуранта в справі Бабченка

Крім того, Тиводар продемонстрував фрагмент листування Германа та Пивоварника, що стосується "виплати виконавцю злочину другої частини коштів за виконане замовлення російських спецслужб".

Тиводар також повідомив, що 8 червня 2018 року громадянину України Пивоварнику СБУ повідомило про підозру в організації готуванні теракту.

"На даний момент проводяться слідчі розшукові дії на встановлення конкретного місця знаходження підозрюваного Пивоварника на території РФ", - додав він.

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста Бабченка - Бориса Германа.

31 травня Шевченківський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство завдяки імітації вбивства журналіста Бабченка отримало список з 47 осіб, які могли б бути наступними жертвами терористів. За його словами, переважно це - відомі українські та колишні російські журналісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-