Організатор убивства Бабченка передавав гроші з Росії українській партії - СБУ

Організатор убивства Бабченка передавав гроші з Росії українській партії - СБУ

Укрінформ
Спецслужби Російської Федерації через Бориса Германа, який є підозрюваний в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, фінансували політичну партію "Розумна сила".

Про це заявив під час брифінгу заступник начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України Богдан Тиводар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Служба безпеки задокументувала, що Герман був посередником, за допомогою якого російські спецслужби здійснювали фінансування проросійських політичних сил в Україні. Згадується партія "Розумна сила", - сказав він.

У ході спецоперації, за словами Тиводара, було з'ясовано, що рішення про передачу грошей ухвалювалося на рівні вищого політичного керівництва РФ, а сам Герман "визначав свої функції як касира".

Тиводар повідомив, що СБУ планувала затримати Германа одразу після встановлення замовників та можливих інших співвиконавців терористичного акту стосовно Бабченка. Водночас у процесі оперативних слідчих дій було задокументовано, що спецслужби РФ планують цілу серію терористичних актів в Україні. При цьому були отримані дані, що складено список потенційних об'єктів терористичних атак, зазначив він.

Читайте також: Організатор вбивства Бабченка мав до осені ліквідувати 30 осіб - Цимбалюк

При цьому в СБУ припускають, що, крім громадянина Германа, на території України діють інші особи, які можуть бути залучені російською стороною до виконання цих терористичних актів.

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста Бабченка - Бориса Германа.

31 травня Шевченківський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство завдяки імітації вбивства журналіста Бабченка отримало список з 47 осіб, які могли б бути наступними жертвами терористів. За його словами, це переважно відомі українські та колишні російські журналісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-