Денісова проситиме суд скасувати е-декларування для активістів

Денісова проситиме суд скасувати е-декларування для активістів

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини заявила про підготовку конституційного подання омбудсмена щодо визнання неконституційною норми про е-декларування для громадських активістів.

Про це йшлося на зустрічі Уповноваженої ВР Людмили Денісової з делегацією Freedom House, повідомляє прес-служба омбудсмена.

“Ми будемо просити суд визнати, що норма е-декларування для громадських організацій та активістів неконституційна. Декларування для чиновників, так, це обов'язково. Але зробити залежними від державної влади громадянське суспільство ми просто не маємо права”, - сказала Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня 2017 року Президент Петро Порошенко підписав зміни до закону “Про протидію корупції”, згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Читайте також: Грошову заставу для корупціонерів треба скасувати - Порошенко

Євросоюз розкритикував українські поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання е-декларацій громадськими активістами.

Пізніше Глава Української держави також закликав Верховну раду скасувати вимогу е-декларування для активістів-антикорупціонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-