СБУ готує нову підозру у справі про

СБУ готує нову підозру у справі про "вбивство" Бабченка

Укрінформ
Служба безпеки готує повідомлення про підозру ще одній особі у справі організації убивства журналіста Аркадія Бабченка.

Про це повідомив у коментарі журналістам генпрокурор Юрій Луценко, інформує кореспондент Укрінформу.

"Ми готуємо нову підозру у цій справі. Коли вона буде здійснена юридично, тоді ви про неї дізнаєтеся", - сказав він.

Луценко додав, що завдяки інсценуванню убивства Бабченка слідству вдалося отримати більше інформації про замовника.

"Слідство триває. Воно є серйозним. Я не рекомендував би переводити це в жарти або політичну площину. У даному випадку спецслужба робить усе для захисту громадян", - зазначив генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі своєї квартири в Києві. За фактом вбивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час спецоперації працівники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

У четвер, 30 травня, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство завдяки імітації вбивства журналіста Бабченка отримало список з 47 осіб, які могли б бути наступними жертвами терористів. За його словами, переважно це - відомі українські та колишні російські журналісти.

Читайте також: У СБУ є ще один свідок у справі про "вбивство" Бабченка - ЗМІ

Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста Бабченка - Бориса Германа.

31 травня Шевченківський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За повідомленнями ЗМІ, слідство у справі організації "вбивства" Бабченка має в своєму розпорядженні ще одного свідка, який може бути "технічним організатором" процесу пошуку кілерів та отримання зброї для замаху.

Джерело інтернет-видання INSIDER повідомило, що саме цій людині підозрюваний в організації "вбивства" Бабченка Борис Герман нібито передавав вказівки від замовника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-