У СБУ є ще один свідок у справі про

У СБУ є ще один свідок у справі про "вбивство" Бабченка - ЗМІ

Укрінформ
Слідство у справі про вбивство журналіста Аркадія Бабченка має в своєму розпорядженні ще одного свідка, який може бути "технічним організатором" процесу пошуку кілерів та отримання зброї для замаху.

Про це пише INSIDER, посилаючись на власне інформоване джерело.

Джерело заявляє, що саме цій людині підозрюваний в організації "вбивства" Бабченка Борис Герман нібито передавав вказівки від замовника.

На даний момент цей чоловік затриманий, знаходиться під вартою. Його розмову з Германом про "ціну на ринку кілерів", правоохоронці, швидше за все, оприлюднять пізніше - вже у вигляді доказу.

Читайте також: СБУ відкрила провадження за фактом розголошення імен з "розстрільного списку"

Саме з листування цього свідка з Германом, за даними джерел, спецслужби і витягли "список 30", який за пару годин розрісся до "списку 47". Це сталося після того, як свою участь у зустрічі з керівниками СБУ і ГПУ 1 червня підтвердили 17 журналістів. І саме цей список, за даними джерел порталу серед правоохоронців, вони продовжують поповнювати - дістаючи видалені файли з телефонів Германа і затриманого "свідка", так як ніяких аудіозаписів розмов Германа з російськими кураторами в зафіксованому СБУ вигляді не існує. Є тільки розмова Германа зі "свідком", де вони обговорюють суми за вбивства людей зі списку і торгуються.

Читайте також: Суд призначив дату розгляду апеляції підозрюваного в організації убивства Бабченка

За інформацією порталу, на відміну від Германа, "технічний організатор процесу" є підкованою людиною і прекрасно розбирається в питаннях, про які говорить. Швидше за все, саме цей чоловік і був ланкою, що зв'язувала Германа з "кілером" Олексієм Цимбалюком. Хто він - точно не відомо.

За інформацією порталу, ім'я замовника "вбивства Бабченка" стало відомо спецслужбам ще до інсценування, але за кілька днів до "смерті" журналіста він втік у Росію. Другий транш за Бабченка від Германа "кілеру" Цимбалюку, як на це розраховували силовики, теж переданий не був.

Читайте також: Геращенко: Всім журналістам з "розстрільного списку" запропонували держохорону

Ідеологічних мотивів, за даними слідства, у Германа не було, однак він має проблеми з грошима і бізнесом, а його батько - досить відома у вузьких колах людина.

Що стосується інформації про існування "списку 30", то вона була відома спецслужбам ще до затримання Германа, не були відомі лише персоналії з цього списку.

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі своєї квартири в Києві. За фактом вбивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час спецоперації працівники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

У четвер, 30 травня, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство завдяки імітації вбивства журналіста Бабченка отримало список з 47 осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. За його словами, переважно це - відомі українські та колишні російські журналісти.

У вівторок деякі ЗМІ опублікували список журналістів і блогерів, які нібито могли стати жертвами терористів.

6 червня Служба безпеки України повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом розголошення відомостей досудового розслідування через публікацію в ЗМІ цього списку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-