СБУ блокувала масштабне переправлення нелегалів до України

СБУ блокувала масштабне переправлення нелегалів до України

Укрінформ
Співробітники контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області припинили діяльність організованого угруповання, учасники якого незаконно переправляли в Україну вихідців з країн так званого міграційного ризику.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«Правоохоронці встановили, що кілька громадян нашої держави через спеціалізовані ресурси Інтернет і особисті контакти отримували замовлення та надалі підробляли документи, необхідні для отримання візи для в'їзду в країну. Виготовлені підробки надсилалися «клієнтам» поштовими службами. Оплата послуг проводилась через банківські картки, оформлені на підставних осіб. За період 2017-2018 років зловмисники встигли «оформити» фальшиві документи понад п'ятистам особам», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одночасно затримали у Києві та в Одесі трьох осіб, причетних до організації нелегального бізнесу. Під час санкціонованих обшуків за місцями їх проживання, роботи та у транспортних засобах правоохоронці вилучили значну кількість підроблених документів та обладнання для їх виготовлення. У ділків, зокрема, виявлено чисті бланки державних установ, банків, комерційних структур, штампи та печатки вітчизняних та іноземних державних органів, відповідне технічне обладнання, принтери, комп'ютерну техніку, банківські карти, їх заготовки, а також обладнання для їх програмування, грошові кошти в сумі близько півтора мільйона гривень. Крім цього, у фігурантів справи вилучена незареєстрована вогнепальна та травматична зброя, а також набої.

Читайте також: На болгарсько-грецькому кордоні затримали хуру з нелегальними мігрантами

У рамках відкритого СБУ кримінального провадження трьом затриманим повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-