У прокуратурі прокоментували заяву Германа про співпрацю з контррозвідкою

У прокуратурі прокоментували заяву Германа про співпрацю з контррозвідкою

Укрінформ
Прокуратура відкидає заяву підозрюваного в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа про співпрацю з контррозвідкою.

Про це в коментарі Радіо Свобода сказав прокурор Руслан Кравченко.

«На даний час вже перевірено, що він не був таємним чи нетаємним агентом департаменту контррозвідки СБУ», – заявив він.

Прокурор зауважив, що підозрюваний Герман після затримання відмовився від надання показів.

«Це перше, що ми почули від підозрюваного… після того, як ми проаналізували матеріали, докази, можна сказати, що це неправда. Цілком точно встановлено доказами, які на даний час зібрані, що це неправда», – сказав Кравченко.

31 травня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці без права внесення застави для Бориса Германа, якого в СБУ вважають організатором убивства російського журналіста Аркадія Бабченка. Адвокати повідомили, що подаватимуть апеляцію.

Читайте також: Підозрюваний в організації вбивства Бабченка заявив, що співпрацює з контррозвідкою

Герман під час судового засідання заявив, що співпрацює з контррозвідкою і "організовував" вбивство, щоб взяти інформацію з російського джерела.

29 травня поліція повідомила, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений на порозі свого помешкання у Києві.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши вбивство. Під час проведення спецоперації працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста громадянина України Г.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-