Денісова просить омбудсмена РФ сприяти терміновому звільненню Клиха

Денісова просить омбудсмена РФ сприяти терміновому звільненню Клиха

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова просить омбудсмена РФ Тетяну Москалькову посприяти проведенню незалежного медогляду політв'язня Станіслава Клиха лікарями, а також його звільненню з гуманітарних підстав.

Про це повідомляє прес-служба українського омбудсмена.

"Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова отримала інформацію про те, що стан фізичного та психічного здоров’я громадянина України Станіслава Клиха, засудженого у Російській Федерації, критично погіршується. У зв’язку з цим Людмила Денісова звернулась до омбудсмена Російської Федерації Тетяни Москалькової з проханням посприяти проведенню незалежного медичного огляду засудженого українськими чи іноземними лікарями. А також посприяти терміновому звільненню Станіслава Клиха з гуманітарних підстав", - зазначає прес-служба.

Читайте також: Стан здоров'я засудженого у РФ Клиха погіршився - Ірина Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, Клих відбуває покарання в Челябінській області. Російський суд засудив його до 20 років колонії за звинуваченням у нібито участі у Чеченській війні проти армії РФ на боці президента Ічкерії Дудаєва. Клих заявив, що взагалі ніколи не був у Чечні.

ЗМІ писали, що Клих, який перебуває в російському СІЗО, нібито збожеволів через тортури, які до нього застосовували при затриманні і під час попереднього слідства.

15 квітня Клих заявив, що відмовляється від їжі та вимагає переведення з Верхньоуральської колонії через погані умови утримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-