Денісова просить омбудсмена РФ відвідати Сенцова

Денісова просить омбудсмена РФ відвідати Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової з проханням особисто перевірити умови тримання незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляється на сайті українського омбудсмена. 

«Я стурбована дотриманням прав громадянина України Олега Сенцова, засудженого на території Російської Федерації», - йдеться у зверненні Денісової до Москалькової.

Як зазначає Денісова, вона отримала інформацію про те, що 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування і відмовився від прийому їжі.

Читайте також: Порошенко закликає світ відреагувати на голодування Сенцова

У зв’язку з цим Уповноважений ВР з прав людини просить Москалькову особисто перевірити умови тримання та можливість надання Сенцову медичної допомоги.

Крім того, як зазначається в повідомленні, Денісова надіслала звернення до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з проханням доручити Консульству України в м. Єкатеринбург (Російська Федерація) здійснити візит до виправного закладу, де наразі знаходиться Сенцов, та перевірити умови тримання та надання йому медичної допомоги.

Як повідомлялося, українського режисера Сенцова затримали в Криму 10 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі. Нині Сенцова утримують у колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі.

14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українців, утримуваних в Росії та анексованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-