Екс-омбудсмен Лутковська створила інститут з прав людини

Екс-омбудсмен Лутковська створила інститут з прав людини

Укрінформ
Колишній уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська разом зі своєю командою створила громадську організацію “Український інститут з прав людини”.

Про це вона заявила під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми сьогодні об’єдналися в єдину громадську організацію, яка називається “Український інститут з прав людини”, - сказала Лутковська.

Читайте також: Рада звільнила Лутковську

За словами екс-омбудсмена, основна мета організації полягає у системній роботі у сфері захисту прав людини, а до її складу увійшли члени команди, які протягом шести останніх років займалися захистом прав людини в офісі уповноваженого ВР.

Серед пріоритетів подальшої діяльності та роботи інституту Лутковська назвала адвокацію перехідного правосуддя, тобто такого правосуддя, яке, на її думку, має діяти в країні на наступний день після того, як Україна поновить контроль за своїм кордоном на Сході і коли треба буде розбиратися з низкою проблем, що виникли внаслідок збройного конфлікту.

Читайте також: Правозахисники назвали умови впровадження перехідного правосуддя в Україні

Крім того, вона зауважила, що інститут займатиметься протидією жорстокому поводженню з людьми, захистом прав на приватність тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 15 травня звільнила Валерію Лутковську з посади уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Новим омбудсменом стала Людмила Денісова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-