У Раді відкрили виставку про великий терор 1937-1938 років

У Раді відкрили виставку про великий терор 1937-1938 років

Фото
Укрінформ
У Верховній Раді відкрилася виставка "Великий терор: місця пам'яті" до днів вшанування пам'яті жертв масових політичних репресій 1937-1938 років.

Експозиція є результатом співпраці Українського інституту національної пам’яті, Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" та Головної редколегії науково-документальної серії книг "Реабілітовані історією", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жертв комуністичного режиму не лише вбивали, а й намагалися стерти з історії. Тому більшість з них знайшли останній спочинок у масових таємних похованнях на околицях міст по всій Україні. КДБ доклало великих зусиль, аби їх не викрили... Відкриття правди про масові злочини чекістів стали початком кінця комуністичного режиму", - зазначив голова УІНП Володимир В'ятрович.

У Раді відкрили виставку про великий терор 1937-1938 років / Фото: Facebook

Експозиція складається з 17 банерів і висвітлює трагічні історичні події, пов'язані зі встановленням комуністичного тоталітарного режиму на території України. Проект організований з метою відновлення історичної пам'яті українського народу, а також для підвищення рівня поінформованості подій 1937-1938 років та інші злочини комуністичного тоталітарного режиму, вчинені протягом 1917-1991 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-