Звільненим з полону виплатять по 100 тисяч - МінТОТ

Звільненим з полону виплатять по 100 тисяч - МінТОТ

Укрінформ
Особам, які були позбавлені особистої свободи і звільнені 27 грудня 2017 року і 24 січня 2018 року, виплатять одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба МінТОТ.

"Особам, які були позбавлені особистої свободи і звільнені 27 грудня 2017 року і 24 січня 2018 року, виплачується грошова допомога в розмірі 100 тисяч гривень (одноразово) ", - повідомляє міністерство.

Згідно з "Порядком виплати допомоги особам, які були незаконно позбавлені особистої свободи в результаті дій незаконних збройних формувань та/або органів влади РФ на території ОРДЛО і тимчасово окупованій території України" для отримання компенсації звільненим полоненим необхідно протягом 6 місяців з дня звільнення звернутися в підрозділ з питань соціального захисту виконавчої адміністрації за місцем прописки або фактичного проживання. Це держадміністрації у Києві та Севастополі, а також виконавчі органи місцевих рад.

Читайте також: В ООН змушені вибирати, кому надавати допомогу на Донбасі

У міністерстві зазначили, що необхідно надати заяву на отримання виплати, а також копію паспорта (або будь-якого документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця чи особи без громадянства) та копію ІПН (крім тих, хто не має коду з відповідною відміткою в паспорті або іноземців). Також необхідно буде пред'явити оригінали документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-