Аваков упевнений, що дискримінації і антисемітизму в Україні не місце

Аваков упевнений, що дискримінації і антисемітизму в Україні не місце

Укрінформ
Міністр МВС заявив, що недопустимо, щоб будь-кого з українських або іноземних громадян дискримінували, залякували або переслідували через належність до іншого віросповідання, нації або культури. 

Про це він повідомив 7 травня під час зустрічі з головним рабином міста Києва  Йонатаном Беньяміном Марковичем, інформує прес-служба МВС.

«В Україні неприпустимі публічні антисемітські заклики. В тому числі на масових акціях, як було в Одесі. Це печерне середньовіччя, а не патріотична позиція. Недопустимо, щоб  будь-кого з українських або іноземних громадян дискримінували, залякували або переслідували через належність до іншого віросповідання, нації або культури. Всі такі злочинні прояви отримують принципову і швидку реакцію правоохоронних органів»,  - сказав Аваков.

Очільник МВС також зазначив, що в Україні триває війна, і противник намагається всіма доступними методами дестабілізувати ситуацію, розпалити міжетнічну ворожнечу та створити хибне уявлення про агресивний антисемітизм в Україні.

Читайте також: В'ятрович прокоментував антисемітські заяви “Правого сектору” в Одесі

Як повідомлялося,  22 квітня члени націоналістичної організації С14 розібрали та спалили табір ромів, розташований на Лисій горі у Києві.

25 квітня поліція розпочала кримінальне провадження після публікації відео нападу на табір ромів в урочищі «Лиса гора».

3 травня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом публічних антисемітських закликів, які пролунали 2 травня на масових акціях в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-