В'ятрович прокоментував антисемітські заяви “Правого сектору” в Одесі

В'ятрович прокоментував антисемітські заяви “Правого сектору” в Одесі

Укрінформ
Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович засуджує прояви антисемітизму в Україні, особливо з боку захисників нашої держави, і вважає їх огидними та небезпечними.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"В країні, яка відстоює свою свободу у війні, ксенофобські та антисемітські заяви чи вияви - не лише огидні, а й небезпечні. Особливо озвучені учасниками цієї війни з нашого боку. Бо вони кидають тінь на інших борців за свободу і служать дискредитації самої ідеї боротьби", - заявив В'ятрович.

Як повідомлялося, напередодні Президент Петро Порошенко заявив про неприпустимість спроб "протягнути" ганебні явища нетерпимості й антисемітизму в Україну. Глава держави заявив, що українська влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу в суспільстві.

Читайте також: В Україні немає зростання проявів антисемітизму - МЗС

У МЗС України також рішуче відкидають будь-які інсинуації та звинувачення у нібито зростанні проявів антисемітизму на території держави і підкреслюють, що подібні ганебні провокації часто інспіровані кремлівським режимом, який за допомогою інструментів гібридної агресії намагається розхитати політичну ситуацію та вкотре кинути на Україну тінь антисемітизму.

Раніше поліція відкрила кримінальне провадження за фактом публічних антисемітських закликів, що прозвучали на акції в Одесі 2 травня.

Нагадаємо, 2 травня керівник одеського обласного осередку "Правого сектору" Тетяна Сойкіна на "Марші українського порядку" в Одесі заявила, що Україна належатиме "українцям, а не жидам".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-