Бойовики вимагають 80 засуджених в обмін на 15 полонених українців - Геращенко

Бойовики вимагають 80 засуджених в обмін на 15 полонених українців - Геращенко

Укрінформ
На засіданні гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи у Мінську сторони не домовилися про обмін ув’язненими.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко на сторінці у Facebook

"Сьогодні в гуманітарній групі у Мінську українську сторону представляли експерти з Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і СБУ, я була з колегами на дистанційному зв‘язку. Як поінформували мене колеги за підсумками, зустріч була, на жаль, безрезультатною. Ми так і не почули відповіді від представників РФ на пропозицію передати їм 23 росіян, засуджених за злочини перед українською державою задля звільнення українців- політв‘язнів Кремля. Росіяни стоять на своїй позиції: "нас там нет". Натомість, представники ОРДЛО, повністю контрольовані РФ, включають цих росіян в списки «ополчєнцев», вимагають від української сторони негайного звільнення беркутівців, терористів, росіян, вимагають передати їм більше 80 злочинців і говорять, що віддадуть нам не більше 15 наших громадян. Це неприйнятно", - зазначила Геращенко. 

Читайте також: РФ знову проігнорувала пропозицію Києва щодо звільнення політв'язнів - Оліфер

За її словами, українська сторона також зробила коректну і компромісну пропозицію для звільнення українців в ОРДЛО, "і якби було б бажання з іншої сторони, то наступний етап звільнення відбувся б дуже швидко, ми до нього готові". 

Геращенко зауважила, що проблемою залишається відсутність інформації про багатьох заручників, їх просто ховають по тюрмам і не дають жодного підтвердження їх утримання. "Немає прогресу в питанні пошуку зниклих безвісти, росіяни категорично відмовляються створювати механізм з Міжнародним комітетом Червоного Хреста для пошуку зниклих", - зазначила вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-