За чотири місяці зареєстрували 76 справ про перешкоджання журналістам

За чотири місяці зареєстрували 76 справ про перешкоджання журналістам

Укрінформ
За чотири місяці 2018 року Національною поліцією зареєстровано 76 кримінальних проваджень щодо перешкоджання діяльності журналістів.

Про це повідомив заступник начальника управління - начальник відділу Головного слідчого управління Національної поліції України Олександр Ковтун під час круглого столу в Укрінформі до Всесвітнього дня свободи преси на тему "Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики".

"У провадженнях слідчих Національної поліції перебувало понад 300 кримінальних проваджень, які пов'язані з перешкоджанням професійній діяльності журналістів, з них 76 було зареєстровано протягом чотирьох місяців 2018 року. Найбільше злочинів, пов'язаних з перешкоджанням професійній діяльності журналістів зафіксовано у м. Києві, Закарпатській, Одеській і Полтавській областях", - сказав він.

Читайте також: Україна входить у 5-ку країн, що найшвидше реагують на порушення прав журналістів

Ковтун зауважив, що до суду за чотири місяці 2018 року уже направлено сім обвинувальних актів.

"На цей час у залишку слідчих підрозділів перебуває 223 кримінальні провадження, які пов'язані з перешкоджанням професійній діяльності журналістів. Напрямок розслідування злочинів даної категорії перебуває на контролі Головного слідчого управління", - заявив він.

Представник Нацполіції повідомив, що загалом злочини проти журналістів у структурі всієї злочинності по Україні становлять менше 1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-