Відсутність свободи слова в РФ призведе до приреченого суспільства - Джапарова

Відсутність свободи слова в РФ призведе до приреченого суспільства - Джапарова

Укрінформ
Перший заступник міністра інформполітики України Еміне Джапарова заявила, що відсутність свободи слова в РФ призведе до приреченого суспільства, у якому громадяни Росії будуть позбавлені критичного мислення.

Про це вона сказала під час круглого столу в Укрінформі до Всесвітнього дня свободи преси на тему "Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики".

"Нам інколи дорікають, кажучи, що Російська Федерація дуже активна у своїй промоції, пропаганді і виграє в України на інформаційному фронті. Мені видається, що це ілюзія перемоги. Якщо дивитись в довгостроковій перспективі, то повна відсутність свободи слова, преси, доступу до інформації, те що фактично є у РФ нормою, у кінцевому результаті врешті призводить до приреченого суспільства", - сказала Джапарова.

Читайте також: На російську пропаганду треба відповідати правдою — Джапарова

Вона додала, що за такого стану справ у Росії її громадяни не мають шансів мати критичне мислення.

"Тому для нас абсолютною цінністю є захист свободи слова, тому що ми не хочемо рухатися за прикладом Російської Федерації", - зауважила Джапарова.

Організаторами "круглого столу" є Міністерство інформаційної політики України; Департамент інформаційного суспільства Генерального директорату прав людини та верховенства права Ради Європи; ГО «Інститут масової інформації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-