По всій Україні зацвіли сакури, висаджені посольством Японії - Шігекі Сумі

По всій Україні зацвіли сакури, висаджені посольством Японії - Шігекі Сумі

Укрінформ
У скверах і парках багатьох міст по всій Україні вже зацвіли сакури, висаджені у 2017-му в рамках Року Японії в Україні.

З цієї нагоди Посольство Японії в Україні у п'ятницю організувало ханамі - прийняття з нагоди цвітіння сакури, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Торік у рамках Року Японії в Україні ми висадили саджанці сакури у багатьох регіонах держави, а вже цієї весни вони розквітли усюди. Сьогоднішній захід організований на дуже красивому місці - у сквері поруч з Національною оперою України. Тут можна помилуватися сакурою”, - сказав Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

Він пояснив, що японці надають періоду цвітіння сакури особливе значення. Вони із нетерпінням його очікують та щороку сподіваються на те, що квітучі дерева милуватимуть око якомога довше.

“Така у нас культура, що у сезон сакури, який не так вже й довго триває, багато людей відвідують місця, де є ці квіти, аби насолодитися таким надзвичайно красивим явищем, а хлопці співають та танцюють під деревом сакури”, - сказав посол.

Присутній на прийнятті голова Національної поліції Сергій Князєв запевнив, що поліція брала активну участь у висадженні сакур в Україні. “До речі, ми висадили ці дерева не тільки на Закарпатті чи в Києві, а й у Маріуполі”, - зауважив він.

Читайте також: Філарет та посол Японії висадили сакури на території Михайлівського собора

Князєв наголосив, що правоохоронні органи опікуються не тільки безпекою громадян, а й активно організовують їхнє дозвілля. “Поліцейські - також люди, тому нам дуже приємно, коли запрошують узяти участь у таких мирних заходах”, - зауважив він.

Як відомо, 2017 року у межах святкування 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин, а також відзначення Року Японії в Україні Посольство Японії за підтримки компанії JTI втілювало у життя проект висадження сакури. Загалом в українських містах було висаджено понад 1500 цих дерев. Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі та міністр інформаційної політики Юрій Стець 6 квітня посадили сакуру у дворі Укрінформу.

Міністерство інформаційної політики активно сприяло реалізації низки комунікаційних проектів у рамках Року Японії в Україні. Йдеться не тільки про кампанію із висадження сакур, а й про інші проекти з популяризації України серед японців. Зокрема, була презентована короткометражна стрічка “Дякую”, яка показує Україну очима японського туриста як цікаву, гостинну, самобутню країну з захопливими пейзажами та багатою історією, а також виставку картин українських військових у стилі манга. У жовтні 2017 року на запрошення Міністерства інформаційної політики до України приїздила художниця Нацуме з Японії та привозила свої роботи із зображеннями українських військових у стилі манга. Починаючи з 14 березня картини постійно експонуються у Посольстві України в Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-