Центр протидії корупції позивається до Нацради через рекламу

Центр протидії корупції позивається до Нацради через рекламу

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва взяв до розгляду позов, поданий Центром протидії корупції щодо Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Згідно з інформацією на сайті "Судова влада", засідання призначено на 1 червня на 9:00. 

Суддя у справі - Сергій Каракашьян.

Як зазначається на сайті, позивачем виступає ГО "Центр протидії корупції", відповідач - Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Як треті особи у справі вказані генеральний прокурор Юрій Луценко та ГО "Українська антикорупційна асоціація".

Відповідно до інформації, розміщеної на веб-сайті ЦПК, організація вимагає визнати протиправними дії щодо визнання соціальною рекламою відеороликів “Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість”, у яких розповідається про результати Генпрокуратури у боротьбі з корупцією. На думку ЦПК, у цих роликах є ознаки політичної реклами.

Читайте також: Суд дозволив військовим прокурорам й надалі засекречувати свої декларації

Як відомо, на початку лютого деякі телеканали почали транслювати рекламні ролики про досягнення у роботі ГПУ із слоганом: «Виконуємо закон, встановлюємо справедливість». Тоді деякі ЗМІ поширили інформацію, що нібито Нацрада зверталася на канали про трансляцію відеороликів щодо діяльності Генпрокуратури. 

Нацрада це спростувала і пояснила, що у лютому отримала запит від ГО «Українська антикорупційна асоціація» (лист від 08.02.2018 № 16/846) стосовно відповідності вимогам соціальної реклами відеоролика під умовною назвою «Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість». Саме на цей запит регулятор надав відповідь, що проаналізовані ролики "спрямовані на популяризацію реформ та досягнень в Україні і мають ознаки соціальної реклами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-