Росія використовує десятки організацій для розпалювання конфліктів — Черниш

Росія використовує десятки організацій для розпалювання конфліктів — Черниш

Укрінформ
Росія використовує не лише інформаційне поле для розпалювання конфліктів, а й десятки організацій, роботу яких в інших країнах щедро фінансує.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, виступаючи з доповіддю на міжнародному семінарі “Співпраця у сфері стратегічних комунікацій у протидії гібридним загрозам” у Вільнюсі (Литва), повідомляє прес-служба МінТОТ.

“РФ використовує не лише інформаційне поле для розпалювання реальних конфліктів, а й десятки різних організацій, роботу яких в інших країнах щедро фінансує. Наприклад, “Россотрудничество”, Інститут країн СНД та інші. Над цим працюють офіційні урядові структури Російської Федерації”, - сказав міністр.

Водночас Черниш наголосив, що Росія використовує пропаганду та дезінформацію як потужний засіб впливу, а також задля формування певного ставлення європейської спільноти до конфліктів, у тому числі в Україні. Серед іншого Кремль використовує й українські ЗМІ для досягнення політичних цілей, ослаблення або зміни режиму в державі, зауважив він.

У цьому контексті, за словами міністра, Україні важливо визначити стратегію протидії подібним впливам та своєчасно, за міжнародними стандартами, розробляти зміст повідомлень для поширення у ЗМІ.

Черниш перебував у Вільнюсі разом із віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе таголовою Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Іриною Фріз.

Читайте також: Антиросійські санкції: інструмент впливу чи демонстрація безсилля?

У рамках візиту українська делегація також ознайомилася з роботою Центру енергетичної безпеки НАТО, мета якого - аналітично-науковий супровід, експертиза, навчання та підтримка зусиль Північно-Атлантичного альянсу та партнерів у сфері енергетичної безпеки. Сторони обговорили можливі напрямки співпраці з Україною та можливість залучення українських галузевих експертів до роботи Центру.

Крім того, було проведено ряд зустрічей на високому рівні, зокрема зі спікером Сеймасу Литовської Республіки Вікторасом Пранцкєтісом, віце-спікером, головою Комітету у європейських справах Гедімінасом Кіркіласом та головою Комітету у закордонних справах Йозасом Бєрнатонісом, а також головою Парламентської асамблеї Україна - НАТО Расою Юкнявічене.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-