Йованович – про катери Island для України: На деякі речі потрібен час

Йованович – про катери Island для України: На деякі речі потрібен час

Укрінформ
Українська й американська влади продовжують "рухатися вперед" у питанні передачі Збройним силам України двох патрульних катерів типу Island.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявила посол США в Україні Марі Йованович.

"Ті два кораблі, про які йдеться, як я розумію, що ми продовжуємо рухатися вперед у цьому питанні… Інколи на деякі речі потрібен час (сміється). Думаю, що інколи потрібно інвестувати в час, щоб отримати позитивний результат. І я розумію, що ми рухаємося вперед у тому, що ми вважаємо правильним напрямком. Тому що, це не тільки подвоїть кількість суден, що є в наявності в Україні, але й суттєво покращить можливості українського флоту", – сказала дипломат.

Як повідомлялося, передбачена безкоштовна передача Україні двох катерів берегової охорони, але підготовку, дообладнання і транспортування їх, згідно з досягнутими домовленостями, буде здійснено за кошти українського бюджету. Загальна сума витрат приблизно 10 мільйонів доларів.

Читайте також: Порошенко роз'яснив ситуацію із американськими патрульними катерами Island

Американські швидкохідні катери класу Island створені для Берегової охорони США на верфі Bollinger Shipyards в Локпорті, штат Луїзіана. Вони мають двовальну дизельну енергетичну установку потужністю 5,280 к.с. (3,940 кВт), яка забезпечує швидкість до 29,5 уз (54,6 км/г). Довжина корпусу катера - 33,53 м, ширина - 6,4 м, осадка - 2 м, водотонажність - 165 тонн.

Особовий склад катера - до 18 моряків, в тому числі 3 офіцери. На озброєнні катера - 25-мм автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster і два 12,7-мм кулемети М2НВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-