Генштаб не погоджується з позовом Матіоса

Генштаб не погоджується з позовом Матіоса

Заява
Укрінформ
Генштаб не погоджується з позовом головного військового прокурора Анатолія Матіоса й надалі вживатиме заходів щодо забезпечення безперешкодної законної діяльності ЗСУ та захисту прав військових від протиправних посягань.

Про це йдеться у заяві Генштабу.

"У суворій відповідності з положеннями Конституції України, законів України "Про прокуратуру", "Про Статут внутрішньої служби Збройних сил України" Генеральним штабом Збройних сил України було упорядковано доступ представників прокуратури до військових частин (об’єктів) ЗСУ. На даний час заступником генерального прокурора – головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом подано адміністративний позов до Окружного адміністративного суду м. Києва щодо оскарження законних дій керівництва та посадових осіб Генштабу ЗСУ. Генеральний штаб не погоджується з позовом та буде і надалі вживати заходів щодо забезпечення безперешкодної законної діяльності ЗСУ та захисту прав військовослужбовців від протиправних посягань", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Генштаб готовий дати відповідь Матіосу в суді

Як повідомляв Укрінформ, головний військовий прокурор Анатолій Матіос подав до суду на начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка через заборону Генштабу військовим прокурорам відвідувати місця дислокації військових частин і з'єднань без письмового дозволу. Матіос вважає дії Генштабу неправомірними.

Посадовець додав, що відповідачем у позові виступає Муженко та юридичне управління Генштабу ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-