МВС і ФБР разом боротимуться з наркотрафіком і кіберзлочинами

МВС і ФБР разом боротимуться з наркотрафіком і кіберзлочинами

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ провів робочу зустріч з директором Федерального бюро розслідувань США Крістофером Реєм, на якій сторони підписали Меморандум про взаємне співробітництво у боротьбі з наркотиками та кіберзлочинами.

Про це повідомляє прес-служба МВС. 

"Ми провели зустріч із директором ФБР Крістофером Реєм і підписали Меморандум про взаємне співробітництво по низці питань. Зокрема, боротьба з незаконним обігом наркотиків та кіберзлочинністю", - сказав Аваков.

Він пояснив, що ця рамкова угода між МВС та ФБР дозволить зробити радикальний прорив у питаннях, що стосуються обміну інформацією, доступу до тих чи інших технічних можливостей.

"І одна з таких можливостей – це другий документ, який ми сьогодні підписали між Нацполіцією та Департаментом ФБР. Його зусилля направлені на боротьбу з організованою злочинністю. З директором ФБР ми обговорили цілий ряд загроз, які надходять до нас від путінського режиму. І також намітили деякі спільні кроки, які дозволять боротися з російською агресією", - сказав міністр.

Читайте також: Аваков обговорив у Вашингтоні законопроект про Антикорупційний суд в Україні
У свою чергу, перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін підкреслив, що підписана рамкова Угода дасть можливість поглибити співробітництво з відповідними Департаментами ФБР і в протидії наркозлочинності, кіберзлочинності і документуванні серйозних кланів, які діють як на території України, так і по всьому світу.

Аваков розповів, що під час зустрічі сторони обговорили затримання учасників міжнародної злочинної платформи, відомої як "Avalanche", яка щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів.

"Мова йде про затримання хакера, який США звинувачували у використанні фальшивих документів та привласнені коштів. Цей злочинець був заарештований у Полтаві. І сьогодні ми, разом із представниками ФБР, ще раз повернулися до цієї ситуації. Наші колеги подякували нам за роботу наших спеціалістів. Спільна боротьба з кіберзлочинами буде тривати і далі, оскільки це діяльність, яка не має меж і кордонів", - наголосив міністр. 

25 лютого цього року українські кіберполіцейські затримали хакера, якого розшукували правоохоронці 30 країн світу. Мережа "Avalanche" функціонувала сім років. До її ліквідації були залучені правоохоронці 30 країн.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-