Генштаб готовий дати відповідь Матіосу в суді

Генштаб готовий дати відповідь Матіосу в суді

Ексклюзив
Укрінформ
Генеральний штаб Збройних сил готовий відстоювати у суді правову позицію щодо допуску військових прокурорів у місця дислокації військових частин і з'єднань.

Про це сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу начальник Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник з приводу позову головного військового прокурора Анатолія Матіоса до начальника Генштабу Віктора Муженка.

"На адресу Генштабу надійшла відповідна позовна заява. Генштаб готовий відстоювати у суді правову позицію щодо допуску військових прокурорів. Ми сподіваємось, що суд надасть правову оцінку та розбереться з відповідністю зазначеним законам України щодо порядку допуску і, відповідно, ухвалить об'єктивне, законне рішення", - сказав Сеник.

За його словами, нині позовна заява опрацьовується, вживаються заходи щодо належного представництва інтересів посадових осіб Генштабу ЗСУ.

Водночас Сеник наголосив, що в особливий період у ЗС керуються чинною законодавчою базою, відповідно до якої Збройні сили максимально залучені до протидії російській агресії на Сході України та на інших напрямках. Генштаб відслідковує загрози і готовий адекватно реагувати на них. "Генштаб переймається, в першу чергу, інтересами оборони держави", - наголосив він.

Читайте також: Військовий прокурор Матіос подав до суду на начальника Генштабу Муженка

Сеник зауважив, що позовна заява буде відпрацьована з урахуванням змін, внесених у законодавчі акти, що регламентують порядок діяльності органів прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, головний військовий прокурор Анатолій Матіос подав до суду на начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка через заборону Генштабу військовим прокурорам відвідувати місця дислокації військових частин і з'єднань без письмового дозволу. Він вважає дії Генштабу неправомірними.

Посадовець додав, що відповідачем у позові виступає Муженко та юридичне управління Генштабу ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-