НАЗК направило до суду 14 протоколів на мера Броварів, який преміював сам себе

НАЗК направило до суду 14 протоколів на мера Броварів, який преміював сам себе

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 14 протоколів про адміністративні правопорушення стосовно Броварського міського голови Ігоря Сапожка. 

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство встановило, що Ігор Сапожко, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, та усвідомлюючи існування приватного інтересу в реалізації своїх повноважень, не повідомив Національне агентство про реальний конфлікт інтересів, підписавши розпорядження про встановлення надбавок до посадового окладу Броварського міського голови", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАЗК проведе повну перевірку декларацій Корчак

У НАЗК нагадали, що відповідальність за такі правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачена частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – штрафом від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-