Розвідка попереджає, що росіяни можуть захоплювати українські кораблі

Розвідка попереджає, що росіяни можуть захоплювати українські кораблі

Укрінформ
Росіяни можуть затримати українських рибалок в Азовському і Чорному морях у відповідь на затримання в Україні судна "Норд".

Про це повідомляє у Facebook прес-центр штабу АТО.

"Розвідка штабу Антитерористичної операції відзначає активізацію діяльності кораблів Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ та Чорноморського флоту ВМФ РФ в акваторії Азовського моря. У цьому ж районі відзначається проведення низки заходів щодо посилення угруповання РФ кораблями та допоміжними суднами. Ймовірно, основною метою таких дій можуть бути симетричні заходи на затримання Державною прикордонною службою України в акваторії Азовського моря риболовецького судна "Норд", - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на це, штаб АТО попереджає українських рибалок, які здійснюють рибний промисел в акваторії Азовського моря, про можливі провокації з боку Російської Федерації, наслідком яких може стати затримання українських риболовецьких суден. Не виключається також підготовку подібних провокацій і в акваторії Чорного моря.

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованої Керчі. 30 березня український суд заарештував судно "Норд".

Читайте також: Суд арештував російське судно за незаконний видобуток піску в Чорному морі

Капітан свою провину заперечує і стверджує, що діяв у рамках міжнародних договорів між Росією і Україною. Іншим членам екіпажу судна загрожує адміністративна відповідальність.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

За період з 1 серпня 2017 року по 31 січня 2018 року у закриті порти  Криму зайшло 591 судно-порушник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-