Мінрегіон хоче заборонити автостоянки у житлових кварталах

Мінрегіон хоче заборонити автостоянки у житлових кварталах

Укрінформ
Мінрегіон пропонує заборонити організацію парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

«Згідно з оновленими нормами організація місць постійного або тимчасового зберігання засобів автотранспорту всередині кварталу не допускається. Гостьові автостоянки рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, що обмежує квартал”, - цитує відомство заступника міністра Льва Парцхаладзе.

На його думку, хаотичні парковки несуть загрозу безпеці життя через загазованість повітря та блокування проїздів пожежної та іншої спецтехніки.

Так, згідно з новим проектом ДБН Б.2.2-Х:201Х «Планування і забудова територій» гаражі та автостоянки легкових автомобілів рекомендується розміщувати на периферії житлових районів та міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків та зон відпочинку місцях житлової забудови.

Читайте також: Кличко розпорядився навести порядок у паркувальный сфері - Симонов

Для постійного зберігання легковиків передбачаються наземні, підземні та комбіновані автоматизовані або звичайні гаражі. Відповідно до типу житлової забудови допускається влаштування підземних та вбудованих у житлові будинки гаражів, а також відкритих автостоянок.

У історичних та центральних районах міст допускається проектування лише підземних парковок для автомобілів.

“Відстань від місця проживання власника транспортного засобу до гаражів чи автостоянок постійного зберігання не повинна перевищувати 700 м, а в умовах реконструкції або ремонту – 1000 м. Автостоянки для гостей рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, що обмежує квартал, на відстані не більше 150 м від будинку”, - пише Парцхаладзе і демонструє фото наявної ситуації, і того, що має вийти у майбутньому.

Оновлений ДБН «Планування і забудова територій» буде затверджений найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-