У Туки пояснили, чому досі не можуть розпочати виплати звільненим з полону

У Туки пояснили, чому досі не можуть розпочати виплати звільненим з полону

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб досі не отримало списки визволених заручників, тому не може розпочати виплати грошової допомоги.

Про це сказав заступник міністра Георгій Тука на засіданні круглого стілу в Укрінформі на тему: "Насильство та тортури на окупованому Донбасі: покарання невідворотнє".

"Минулого понеділка Служба Безпеки публічно відзвітувала, що в наше міністерство передала перелік із 72 осіб. На підставі цього переліку громадян ми можемо почати робити виплати їм. Але, на вчорашній вечір, ще досі ми цього переліку не отримали", - зазначив Тука.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко направила в Кабмін два запити щодо невиконання урядом його рішення про надання грошової допомоги звільненим із полону заручникам.

Читайте також: Луценко прокоментував затримання керівника Центру визволення полонених

Нагадаємо, 27 грудня відбувся один із наймасовіших обмінів утримуваними особами між Україною та самопроголошеними терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР".

31 січня 2018 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову про соціальну підтримку осіб, звільнених з полону, якою передбачено надання їм грошової допомоги у розмірі 100 тис. грн кожному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-