Стан колишнього кремлівського заручника Солошенка погіршився - Геращенко

Стан колишнього кремлівського заручника Солошенка погіршився - Геращенко

Укрінформ
Стан колишнього кремлівського політв'язня Юрія Солошенка, який має онкологічне захворювання, значно погіршився.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook.

"Сьогодні (2 квітня - ред.) мала зустріч з Президентом, обговорювали питання заручників і політв‘язнів. Говорили й про певні людські речі, про звільненого у 2016 році політв‘язня Юрія Солошенка (в нього була онкологія, тому й віддали нам старенького), зараз в нього значне погіршення здоров‘я, й дуже хочеться, щоб він поборов хворобу", - написала вона.

Перший віце-спікер додала, що глава держави дуже занепокоєний і долею Володимира Балуха, який був засуджений окупаційним режимом у Криму за український прапор і оголосив голодування.

За її словами, на зустрічі обговорювалася й доля інших бранців, відсутність доступу до них лікарів, МКЧХ, порушення їхніх прав на зустріч із консулами.

"Питання українських заручників буде порушуватися на всіх майданчиках, ми хочемо більшої солідарності світу для їх звільнення. Ми дійсно шукаємо різні шляхи і варіанти звільнення, на жаль, все залежить не лише від нашої волі і бажання, а й від РФ", - зауважила Герщенко.

Як повідомлялося, Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко повернулися в Україну з російського ув’язнення 14 червня 2016 року. Їх обміняли на організаторів і активних учасників так званого "Народного совета Бессарабии" Олену Гліщинськую і Віталія Діденка.

Читайте також: Тристороння група обговорить звільнення заручників 4 квітня

Екс-директора полтавського оборонного заводу «Знамя» Солошенка затримали 5 серпня 2014 року у Москві, куди він приїхав на запрошення російського колеги по роботі. Під час затримання у Солошенка вилучили 6 тис. доларів США, які, на думку російських слідчих, мали бути витрачені на придбання секретних виробів. Українського пенсіонера звинувачували у тому, що він завербований «фашистським режимом» та мав намір вивозити з російського заводу секретне обладнання.

14 жовтня 2015 року Мосміськсуд засудив Солошенка до шести років колонії суворого режиму за шпигунство проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-