Розстріл Майдану: суд дозволив заочне розслідування щодо екс-заступника глави МВС

Розстріл Майдану: суд дозволив заочне розслідування щодо екс-заступника глави МВС

Укрінформ
Печерський райсуд Києва дозвив спецрозслідування стосовно колишнього заступника глави МВС Віктора Ратушняка в організації розстрілів на Майдані у лютому 2014 року.

Про це йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури у Facebook.

"У середу, 28 березня 2018 року, Печерським районним судом міста Києва задоволено клопотання слідчих Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника міністра внутрішніх справ України В. Ратушняка в організації у складі організованої злочинної групи перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, тобто до настання тяжких наслідків, організації умисних вбивств та замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центральній частині міста Києва у період з 18.02.2014 по 20.02.2014 та терористичного акту 20.02.2014 на вулиці Інститутській у м. Києві", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ГПУ викликала Януковича на допит у справі Майдану

Як зазначили у Генпрокуратурі, спеціальне досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні на підставі рішення суду вже здійснюється стосовно інших колишніх високопосадовців - президента Віктора Януковича, голови Служби безпеки Олександра Якименка та його першого заступника Тоцького.

За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-