У резерві української армії - вже близько 150 тисяч осіб

У резерві української армії - вже близько 150 тисяч осіб

Укрінформ
У 2018 році підготовлено близько 3 тисяч резервістів оперативного резерву першої черги, і близько 400 резервістів оперативного резерву другої черги.

Про це під час брифінгу для преси розповів начальник Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Артур Артеменко, йдеться у повідомленні Генштабу.

"Станом на сьогодні обсяги резервістів нарощено до 150 тис. осіб, з них оперативного резерву першої черги – близько 120 тис. осіб, оперативного резерву другої черги – близько 30 тис. осіб", - сказав Артеменко.

Протягом 2017 року у порівнянні з попереднім роком більш ніж вдвічі було збільшено залучення резервістів оперативного резерву першої черги на навчальні збори. У 2018 році вже підготовлено близько 3 тисяч резервістів оперативного резерву першої черги, і близько 400 резервістів оперативного резерву другої черги.

Він додав, що Рада резервістів Збройних Сил України, яку було створено в січні поточного року, вже довела свою ефективність як орган комунікації між резервістами та керівництвом Генерального штабу та командуванням військових частин ЗС України.

Читайте також: Рада надала освітні пільги добровольцям АТО та їхнім дітям

«Завдяки створенню цієї Ради резервісти зможуть напряму надавати свої пропозиції до керівництва Збройних Сил України, брати участь в опрацюванні законодавчих ініціатив та просувати саму ідею служби у резерві, як досить потужний інструмент посилення обороноспроможності країни. Рада резервістів є виборним, постійно діючим, неприбутковим, консультативно-дорадчим органом, члени якого здійснюють свою діяльність на громадських засадах», - повідомив Артеменко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-